Boonen: "Underdog voor Milaan-San Remo"

Zaterdag staat in het wielrennen de Primavera weer op het programma. Quick Step-rijder Tom Boonen rekent zich niet tot de favorieten voor Milaan-San Remo. De Belg is herstellende van een griepje en hoopt begin april in vorm te zijn om dan voor eigen publiek te kunnen schitteren.

"Die ambitie is dezelfde als altijd. Ik probéér te winnen. Al is het wel een heel andere benadering dan in 2010. Toen had ik in de Tirreno laten zien dat ik dé te kloppen man was, dat ik echt al in topvorm stak," zei Boonen in het Nieuwsblad over de 298 kilometer lange koers.

Vorig jaar werd de Belg achter Óscar Freire tweede, maar hij beseft dat er toen niet meer in zat. "Ik denk dat ik maar één keer echt een kans gemist heb. In 2007, toen ook Freire won. Toen had ik in de spurt nog de benen om te winnen, maar ik focuste op het achterwiel van Petacchi en die zat eigenlijk al stikkapot."

Mocht Boonen niet winnen in San Remo dan heeft hij daar geen enkele moeite mee, omdat zijn wedstrijden, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, nog moeten komen. "Hoe beter je bent in San Remo, hoe slechter in Roubaix. En omgekeerd. Zo was het de voorbije jaren altijd."