Ajax vangt geld door kwartfinaleplek Real Madrid

Real Madrid plaatste zich deze week voor het eerst sinds 2004 weer voor de kwartfinales van de Champions League. Daar zijn niet alleen de Madrilenen heel blij mee.

Ajax mag door die prestatie van Real namelijk één miljoen euro op haar bankrekening bijschrijven. "Dit is nog een voortvloeisel uit de overgang van Klaas-Jan Huntelaar naar Real in december 2008", vertelt financieel directeur Jeroen Slop in De Telegraaf. "Elke keer als Real Madrid de kwartfinale van de Champions League haalt, levert ons dat een miljoen op."

Huntelaar speelde maar een half jaar in Madrid en vertrok daarna naar AC Milan. Die club verruilde hij in de zomer van 2010 voor Schalke 04. Die transfers hebben echter geen invloed op de afspraak met Real. "Die afspraak geldt tot het einde van Huntelaars aanvankelijke contractduur, tot medio 2013", aldus Slop.

Ajax ontving in december 2008 twintig miljoen euro voor Huntelaar. Dat bedrag kon nog verder oplopen tot 27 miljoen euro. Real Madrid zit vrijdag voor het eerst sinds 2004 in de koker voor de loting van de kwartfinales. De laatste jaren werd de club telkens in de achtste finales uitgeschakeld.