Uitslagen Eredivisie speelronde 27

Dit weekend werd in de Eredivisie de 27ste speelronde afgewerkt. Koploper PSV liet dure punten in Nijmegen liggen en zag concurrenten Ajax en FC Twente dichterbij komen. De Eindhovenaren blijven wel op de eerste plek staan en houden zo het het heft in eigen hand.

In de strijd om het kampioenschap heeft PSV twee dure punten laten liggen tegen N.E.C. Nijmegen. De ploeg uit Eindhoven kwam dankzij een goal van Leroy George op achterstand, spits Balázs Dzsudzsák bracht PSV daarna op gelijke hoogte.

Jeremain Lens bracht PSV vervolgens op voorsprong, maar het waren de Nijmegenaren met het slotakkoord. Ramon Zomer scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker.

Ajax doet weer mee om de landstitel. In Tilburg kwam Willem II na 19 minuten op voorsprong door een goal van Janga. Ajax vocht zich daarna echter terug in de wedstrijd en dit wierp zijn vruchten af. Vlak na rust was het Siem de Jong die de gelijkmaker maakte.

In de 73ste minuut moest de thuisploeg verder met tien man, nadat Halilovic een rode kaart kreeg na een zware tackle op Jan Vertonghen. Diezelfde Vertonghen en Christian Eriksen bepaalden de score vervolgens op 1-3.

De Graafschap heeft voor een daverende verrassing weten te zorgen dit seizoen. De Superboeren wisten van ADO Den Haag te winnen, dankzij een goal van Rydell Poepon in de tiende minuut. De Hagenaren verliezen hierdoor de vierde plek aan AZ.

ADO had het vervolgens aan keeper Gino Coutinho te danken dat de ploeg niet verder op achterstand kwam. Een vuist konden ze echter niet maken, waardoor ze zonder punten terug naar Den Haag gingen.

De Wedstrijd van de Week ging tussen Feyenoord en NAC Breda. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.