Eisenberg vindt Social Network niet zijn beste werk

Jesse Eisenberg vindt zijn vertolking van Facebookoprichter Mark Zuckerberg in The Social Network, niet zijn beste rol. "Ik speelde beter in andere films", zegt de 27-jarige acteur tegen de Amerikaanse zender CBS News.

Eisenberg is voor zijn rol als Zuckerberg genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. De beeldjes worden zondag uitgereikt. Hoewel de acteur The Social Network een goede film vindt, heeft hij het gevoel dat er geen relatie is tussen 'wat een acteur doet voor een rol en de ontvangst die daarop volgt'. Eisenberg zegt dat hij zonder al te veel moeite in de huid kon kruipen van de sociaal onhandige miljardair.

De acteur zegt zich niet helemaal op zijn gemak te voelen als ster van het witte doek. Hij is dan ook blij om in New York te wonen. "Daar ben ik anoniem."

Eisenberg ontmoette Zuckerberg in januari op de set van het Amerikaanse programma Saturday Night Live. "Het was prettig hem te ontmoeten, omdat we op een rare manier aan elkaar verbonden zijn", zegt Eisenberg. "Hij was ontzettend aardig".


Eisenberg vindt Social Network niet zijn beste werk (Foto: Novum)