Rutger Hauer bestrijdt Dracula in 3D

Acteur Rutger Hauer gaat mogelijk de vampierjager Abraham van Helsing in de verfilming van Dracula spelen. Regisseur Dario Argento liet vorig jaar in Cannes al weten de horrorfilm in 3D te willen maken.

Hauers vertegenwoordiger in Londen wil nog niet ingaan op de details van de rol, maar geeft wel aan 'zeer dicht bij' een deal te zijn. De nog titelloze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bram Stoker over graaf Dracula, een aristocratische maar nietsontziende vampier. Het verhaal is al talloze keren verfilmd. Argento wil zo dicht mogelijk blijven bij het boek van Stoker. Hauers zou een van Dracula's tegenstanders spelen, de Amsterdamse arts en vampierjager Van Helsing.

De 67-jarige Hauer is vanaf 31 maart in de Nederlandse bioscopen te zien naast Carice van Houten in het drama Black Butterflies van Paula van der Oest. De film gaat over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Hauer speelt haar dominante vader. Hij werkt ook mee aan de film De Heineken Ontvoering, waarin hij biermagnaat Freddy Heineken speelt. Die film moet in november in de bioscopen draaien.

De Italiaanse Argento is bekend als scenarist van de western Once Upon a Time in the West uit 1968, geregisseerd door Sergio Leone. Wie Dracula speelt is nog niet bekend. Argento wil in mei in Boedapest beginnen met de opnames van de nieuwe Dracula-film.


Rutger Hauer bestrijdt Dracula in 3D (Foto: Novum)