Grindheim ziet zichzelf niet als Friese leider

Christian Gindheim is bezig aan zijn vierde seizoen bij sc Heerenveen. De Noor ziet zichzelf echter niet als een leiderstype.

"Ik ben niet zo'n prater in het veld. Ik ben iemand die het moet hebben van zijn loopvermogen en knalhard werken", zei de Noors international tegen het Friesch Dagblad. De 27-jarige Grindheim speelde zich na zijn komst direct in de basis bij Heerenveen. "Ik was niet ongelukkig, want ik mocht meteen vanaf het begin in de hoofdmacht spelen."

"Geert Arend Roorda kreeg de ziekte van Pfeiffer en toen kon ik gelijk aan de bak", aldus Grindheim, die dit seizoen niet in Europa actief is. "Het is voor mij de eerste keer dat ik niet Europees speel met Heerenveen. Maar dan weet je weer waar je het allemaal voor doet. En ik denk dat het hele team daar wel van doordongen is. Dat hoop ik tenminste."

"Het is voor jonge spelers belangrijk om in andere landen en tegen goede ploegen en goede spelers te spelen. Maar het is voor mij juist goed om twee keer in de week een wedstrijd te spelen. Ik mis wat dat betreft de Europa League wel", aldus de Noorse middenvelder. Grindheim heeft door het wegvallen van Europees voetbal meer vrije tijd.

"Als je wilt kun je elke dag wel voetbal kijken, maar ik kijk zelf niet veel naar voetbal op televisie. Alleen een mooie wedstrijd in de Champions League pak ik mee. Vroeger zat ik elke zaterdag om vier uur met mijn vader voor de buis om naar de samenvattingen te kijken. We speelden samen mee in de toto", besluit Grindheim, die vanavond met Heerenveen AZ treft.