[WB] Marsicano verslaat Davis op 1.500 meter

Trevor Marsicano heeft de 1.500 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden van Salt Lake City. De Amerikaan versloeg zijn landgenoot Shani Davis met 0,02 verschil. De derde plaats was voor Mark Tuitert, die 0,19 toegaf op de winnaar.

Rhian Ket was de eerste Nederlander op het ijs. Hij wilde de tot dan toe snelste tijd van Konrad Niedzwiedzki van 1.45,79 aanvallen en dat lukte in 1.44,46 Wouter Olde Heuvel was in rit zes twee tienden van een seconde langzamer. Die tijden werden overtroffen door de Canadees Denny Morrison die 1.43,62 klokte.

In rit acht kwam olympisch kampioen Mark Tuitert in de baan tegen Trevor Marsicano. Tuitert ging sneller dan Morrison (1.43,55), maar zag de Amerikaan met 1.43,36 voor hem finishen.

Wereldrecordhouder Shani Davis reed zijn race tegen de nieuwe wereldkampioen allround Ivan Skobrev. Skobrev kwam echter niet in het stuk voor na een lastige eerste binnenbocht. Davis kwam op het eind 0,02 te kort op zijn landgenoot Marsicano.

In de slotrit kwam Simon Kuipers op het ijs tegen Harvard Bøkko. De Noor bleek over meer inhoud te beschikken dan Kuipers, maar zijn 1.43,99 was niet genoeg voor een plaats op het podium. Kuipers kwam met 1.44,38 niet verder dan plaats zeven.

Marsicano pakte de leiding in het wereldbekerklassement over van Kuipers, die nu achter Davis op plaats drie staat. Het verschil in de top is echter niet groot, waardoor de wereldbekerfinale over twee weken in Heerenveen beslissend zal zijn.