Telltale werkt aan zombiegame

Gamestudio Telltale ontwikkelt een gameserie rond de Amerikaanse televisieserie The Walking Dead. Dat schrijft technologieblog All Things Digital. The Walking Dead volgt een uiteenlopende groep overlevenden na een zombie-uitbraak.

De televisieserie wordt in Amerika goed bekeken. Telltale verwacht dan ook een zeer grote gameserie in handen te hebben. Het is niet bekend voor welke platformen het spel wordt ontwikkeld en een releasedatum schittert ook in afwezigheid.

Naast The Walking Dead maakte Telltale ook bekend aan een game rond het stripboek Fables te werken. Het verhaal draait om een groep bekende sprookjesfiguren die plotseling in hedendaags New York terechtkomt.

Telltale staat bekend als een van de laatste overgebleven makers van adventuregames. De spellen van deze gamestudio liggen niet fysiek in de winkel, maar worden digitaal in losse episodes aangeboden waardoor ze slechts honderdduizend exemplaren hoeft te verkopen om uit de kosten te komen.

Back to the Future is de meeste recente gameserie van Telltale. Het avontuur, gebaseerd op de populaire films uit de jaren tachtig, kwam vorig jaar uit op de pc. Een PlayStation 3- en iPad-versie moeten deze maand uitkomen. Verder werkt de gamestudio ook aan een game rond Jurassic Park die vanaf april voor de pc verschijnt.