Forza 4 details

Er zijn nieuwe details verschenen over Forza Motorsport 4, het volgende deel van de Forza-reeks. Turn 10, de ontwikkelstudio, wil het meest realistische race-spel maken wat er tot op heden is verschenen. Hiervoor zijn ze ook een samenwerking aangegaan met Pirelli, een bekend bandenfabrikant.

Samen met hen zorgen de ontwikkelaars dat de grip van de banden op zeer acurate wijze wordt gesimuleerd. Een normaal mens zal het niet eens merken, maar de echte race-puristen zullen het zeker kunnen waarderen volgens Turn 10.

Ook huurt de studio de echte banen voor een paar dagen af om daar grondig te boel te bestuderen, flink wat foto's te maken en om met GPS systemen de baan heel precies in kaart te brengen. Op die manier willen ze elke verandering van hoogte, hoek en hobbels nauwkeurig in beeld hebben, zodat ze dat kunnen gebruiken in het spel.

Ook wordt Kinect gebruikt. Het naar links of rechts leunen heeft invloed op je camerastandpunt, zodat je net een bocht in kan kijken, of nog even langs de auto kan gluren voordat je hem inhaalt.

Forza Motorsport 4 komt deze herfst uit , exclusief voor de Xbox 360.

Forza 4