Brand bij afvalverwerkingsbedrijf Roermond

Bij een afvalverwerkingsbedrijf in Roermond woedt een grote brand. De eerste meldingen kwamen vrijdag rond 07.30 uur bij de brandweer binnen. Verschillende media melden dat de brandweer de brand gecontroleerd laat uitbranden. Er zouden geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

De brand woedt bij het bedrijf Bowie Recycling aan de oostkant van Roermond, op een steenworp afstand van de Duitse grens. Volgens de regionale zender L1 ligt bij het afvalverwerkingsbedrijf vooral bouw- en sloopafval opgeslagen, zoals puin, hout en isolatiematerialen.

Het sein brand meester is nog niet gegeven. De eerste metingen van de brandweer wijzen in ieder geval uit dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel kunnen mensen in de omgeving last hebben van rook en stank.

Het bedrijf heeft in het verleden ook bij andere vestigingen last gehad van branden. In 2005 werd een loods van het bedrijf in het Brabantse Son in de as gelegd. Vorig jaar juli ging een grote partij hout in de vestiging in Helmond in vlammen op.