Ritchie passeert Snyder voor vervolg op 300

Guy Ritchie staat bovenaan de verlanglijst van filmstudio Warner Bros om Xerxes, het vervolg op de actiefilm 300, te regisseren. Daarmee lijkt 300-regisseur Zack Snyder, die tot voor kort favoriet leek, te zijn gepasseerd. Dat zeggen ingewijden tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift New York Magazine.

Xerxes is een prequel en gaat over de Perzische keizer Xerxes, de halfnaakte reus die in 300 gespeeld werd door de Braziliaan Rodrigo Santoro. Het verhaal speelt zich zo'n tien jaar af voor de Slag bij Thermopylae, de climax van 300. Het scenario is, net als dat van 300, gebaseerd op de bloederige strips van Frank Miller.

Het is niet duidelijk waarom Snyder, die de laatste jaren elke gelegenheid enthousiast aangreep om Xerxes te promoten, is gepasseerd. Bronnen bij Warner beweren dat Snyder te kampen heeft met grote problemen met het scenario van Superman: Man of Steel, die gepland staat voor volgend jaar. Ook zou zijn nieuwste film Sucker Punch, die 24 maart in de bioscoop verschijnt, bepaald niet in de smaak zijn gevallen bij het testpubliek.

Ritchie is ondertussen druk bezig met het vervolg op Sherlock Holmes, met Robert Downey Jr. en Jude Law in de hoofdrollen. Sherlock Holmes: A Game of Shadows verschijnt op 15 december in de bioscoop.


Guy Ritchy in plaats van Zack Snyder (Foto: Novum)