Toni haalt uit naar Van Gaal

Van Luca Toni was al bekend dat hij geen beste relatie had met Louis van Gaal. De Italiaan maakt dat nog maar eens duidelijk in een interview in de Duitse pers.

Toni verruilde Fiorentina in 2007 voor Bayern München. In de eerste twee seizoenen scoorde hij aan de lopende band, maar dat veranderde na de komst van Van Gaal. "Hij was een gekke trainer die zijn spelers niet goed behandelt", trapt Toni volgens Voetbal International na.

"Van Gaal had een aanpak die ik nog nooit had meegemaakt. Hij was een gekke trainer die ons duidelijk wilde maken dat hij elke speler kon vervangen, ongeacht je status", gaat de 47-voudig international verder. "Hij wilde laten zien dat hij de leiding had en dan ook echt alleen hij. Om dit te demonstreren liet hij een keer zijn broek zakken, maar ik heb gelukkig niet veel kunnen zien."

Voor de komst van Van Gaal had Toni bij Bayern te maken met Felix Magath. Ook over hem is hij niet echt te spreken. "Van Gaal en Magath horen bij een andere generatie trainers. Zij kunnen niet met de huidige spelers samenwerken. Spelers willen graag in gesprek met hun trainer, maar daar hoef je bij deze twee niet op te rekenen."