UCI weet officieel nog van niets

Alberto Contador heeft gisteravond een schorsing van één jaar tegen zich horen uitspreken. De Spaanse wielrenner bevestigde het nieuws zelf. De internationale wielerunie UCI zegt tot nu toe nog niet officieel door de de Spaanse wielerbond RFEC op de hoogte te zijn gebracht.

"We hebben nog geen officiële documenten ontvangen van de Spaanse autoriteiten. Zo gauw we de gegevens binnen hebben, gaan onze juridische afdeling en de antidopingmensen ermee aan de slag. Pas dan kunnen we ons standpunt formuleren. Ik ga daarom niet zeggen wat ik van de strafmaat vind en hoe lang dit proces nog kan duren," zei UCI-baas Patt McQuaid tegen het Franse persbureau AFP.

Contador heeft voor morgen een persconferentie aangekondigd om het nieuws nader toe te lichten. Verwacht wordt dat de Spanjaard zijn schorsing aan gaat vechten bij het internationale strafhof CAS. Mocht de renner geschorst worden dan is het voor de tweede maal in vijf jaar dat een Tourwinnaar geschrapt wordt. Mocht dit het geval zijn dan is Andy Schleck de nieuwe winnaar, voor oud-Rabo-renner Denis Menchov. Robert Gesink schuift in dat geval door naar de vijfde stek. De Tourdirectie heeft zich tot nu toe niet uitgelaten over het nieuws.