'Yildirim kandidaat voor opvolging Suárez'

Als Luis Suárez alsnog vertrekt bij Ajax hebben de Amsterdammers een lijst met vervangers klaar liggen. Ook de naam van Sercan Yildirim prijkt op die lijst.

Dat berichten Turkse media donderdagochtend. De aanvaller van Bursaspor zou voor een kleine zes miljoen euro over te nemen zijn. Na Bas Dost en Eidur Gudjohnsen is Yildirim de derde optie voor Ajax, dat weet dat Liverpool donderdag een laatste poging gaat doen Suarez over te nemen. De zaakwaarnemer van de Turkse aanvaller zou zich inmiddels in Amsterdam bevinden. Zo kunnen beide partijen tot een snel akkoord komen als Suárez verkocht wordt.

Drie seizoenen geleden maakte Yildirim zijn debuut in de hoofdmacht van Bursaspor. Hij scoorde 22 keer in 77 wedstrijden. Bovendien maakte hij reeds tien keer zijn opwachting in het Turkse elftal. De komst van Yildirim hangt echter ook af van de haalbaarheid van de andere kandidaten. Vooral bij Bas Dost lijkt de transfersom een struikelblok. Gudjohnsen gaf eerder al aan fors in te willen leveren om voor Ajax uit te komen.