Meer details over A10 World Series bekend

Er worden steeds meer details bekend over de A10 World Series. Dit najaar moet de opvolger van de failliet verklaarde A1GP van start gaan. Net als in de A1GP zullen er landen tegen elkaar gaan strijden.

De bolides in de A10 World Series worden uitgerust met een door Judd geleverde vier liter V10-motor die ongeveer 600 pk levert. De chassis die voor de A1GP zijn gemaakt worden weer gebruikt. "Het is vergelijkbaar met de A1GP. Maar het is geen voortzetting van het oude kampioenschap. Zo is het zakenmodel compleet anders," zei iemand van de organisatie tegen Autosport.

In februari zal waarschijnlijk de raceklasse officiëel gepresenteerd worden. Al wel duidelijk is dat er ongeveer tien races gaan komen en dat vrijwel alle continenten aangedaan gaan worden. Ook is het raceformat wat duidelijker geworden. In de ochtenden moet er tijdens de race één pitstop gemaakt worden en in de hoofdrace in de middag twee. De pitcrew bestaat uit vijf man, waarvan er twee zich bezig mogen houden met het wisselen van de wielen.