Spurs houden Manchester United op 0-0

Tottenham Hotspur heeft zondag gelijkgespeeld tegen Manchester United. Op White Hart Lane kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. Manchester maakte de wedstrijd af met tien man nadat Rafael rood kreeg. Ondanks het gelijkspel nam United de leiding in de Premier League wel weer over van Manchester City. Beide ploegen hebben 45 punten, maar City speelde twee duels meer.

Nadat United in het eerste deel van de wedstrijd de beste kansen had, was het na rust Tottenham dat de lakens uitdeelde. De Londense ploeg werd echter zelden echt gevaarlijk. De kansen kwamen pas nadat Manchester-verdediger Rafael in de 73e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en Spurs-trainer Harry Redknapp besloot Jermaine Defoe voor Wilson Palacios te brengen en zo zijn aanval te versterken.

De beste kans kwam vervolgens van Rafael van der Vaart, maar de Nederlandse spelmaker krulde een bij toeval in zijn bezit gekomen bal net over het doel van United-keeper Edwin van der Sar. In de hectische slotfase bleven de Spurs druk zetten, maar kwam United er aan de andere kant ook weer uit zodat Tottenham-goalie Heurelho Gomes ook nog op moest treden.

(Foto: Novum)