Man vast voor ontucht op kdv Ens

Een 50-jarige man is dinsdagochtend aangehouden in zijn woning in Ens op verdenking van ontuchtige handelingen met twee kinderen. De kinderen werden opgevangen op een agrarisch kinderdagverblijf in Ens, laten de gemeente, politie, justitie en de GGD in een gezamenlijke verklaring weten.

Na een recente aangifte is een strafrechtelijk onderzoek tegen de man gestart. De ouders die kinderen hebben op de buitenschoolse opvang in de plaats in de Noordoostpolder worden dinsdagmiddag geïnformeerd.

Dinsdagavond worden meer details naar buiten gebracht in een persconferentie. Tot die tijd worden geen aanvullende mededelingen gedaan.

Update 20.16 uur

Uit de persconferentie belegd door de gemeente Noordoostpolder is gebleken dat het gaat om een recente ontuchtzaak. Twee meisjes tussen de 4 en 12 jaar hebben deze week aangifte tegen de mede-eigenaar, tevens arbeidskracht op de werkvloer, gedaan. Het onderzoek is nog in een pril stadium en daarom kan er nog niet veel informatie worden vrijgegeven. Meer slachtoffers worden niet uitgesloten, maar er is vooralsnog volgens de burgemeester geen reden om hiervan uit te gaan.

De verdachte is aangehouden en bij een huizoeking is zijn administratie en een computer in beslag genomen. De eigenaar had volgens een woordvoerder van de GGD de benodigde papieren, waaronder een verklaring omtrent gedrag. Het kinderdagverblijf zal voorlopig gesloten blijven.