Been: "Wil als Barcelona spelen"

Mario Been ziet zijn Feyenoord het liefst spelen als FC Barcelona. Dit zegt de trainer deze week in Voetbal International. Been is echter wel realistisch en zegt dat zijn nog voorlopig nog niet zo ver is. Hij vind de Rotterdamse club nu vooral nog niet best en wisselvallig.

"Als ik ons zie spelen, dan zie ik een te bange ploeg," zei Been tegen VI. "Zodra we op voorsprong komen, sluipt de angst in ons spel. Zijn we bang de winst uit handen te geven. Dan gaan we verkrampt voetballen."

"Dat heeft alles te maken met kwaliteit. We trainen hard, maar op sommige posities hebben we meer kwaliteit nodig om tot acceptabel voetbal te komen. Dat is geen excuus, maar een constatering. Zoals het ook een feit is dat we spelers missen," vervolgde Been die al lange tijd Dani Fernández, Jon Dahl Tomasson, Leroy Fer en Sekou Cissé moet missen.

"Op ons eigen niveau. Zoals Barcelona speelt, is fantastisch. Wij zijn bij lange na niet zo goed, maar ik wil wel voetbal zien dat daarop geïnspireerd is. Positiespel, beweging. Ik geloof nog steeds dat we veel beter kunnen dan we laten zien. Zodra we wat meer punten hebben, weet ik zeker dat we beter voetbal gaan laten zien," besloot Been.