Cvitanich behoedt Pachuca voor afgang

Dario Cvitanich heeft voorkomen dat Pachuca de vijfde plaats op het WK voor clubs aan Al Wahda heeft moeten laten. De Ajax-huurling scoorde in de 82e en de 89e minuut en maakte zo een 2-0 achterstand ongedaan. In de strafschoppenserie, die direct na het laatste fluitsignaal volgde, was de Mexicaanse club met 4-2 beter dan de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten.

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Al Wahda, dat vlak voor rust via Ismaeil Matar op voorsprong kwam. In de 72e minuut raakten de Arabieren door een rode kaart weliswaar Hamdan el Kamali kwijt, maar Edgar Benitez miste namens Pachuca de strafschop die volgde.

Mahmoud El Hammadi maakte met tien tegen elf in de 77e minuut nog de 2-0. In diezelfde minuut viel Cvitanich in en dat bleek een gouden wissel. De Argentijn scoorde in de 82e minuut de aansluitingstreffer en zeven minuten later de gelijkmaker. Ook nam hij de eerste van vier rake strafschoppen van Pachuca. Al Wahda miste tweemaal en eindigde op de zesde plaats.