PSV mist drietal tegen Metalist

Trainer Fred Rutten kan donderdag in het Europa League-duel van PSV met Metalist Kharkiv geen beroep doen op Stanislav Manolev, Wilfred Bouma en Orlando Engelaar. Het drietal, dat zaterdag tegen De Graafschap nog in de basis begon, kampt met lichte blessures, meldt de Eindhovense club.

Bouma bleef zaterdag in Doetinchem na de rust in de kleedkamer achter. Hij heeft last van zijn hamstring. De Bulgaar Manolev speelde de wedstrijd wel uit, maar heeft nu last van zijn enkel. Middenvelder Engelaar, die al een aantal wedstrijden onder zijn niveau speelt en een moeilijke periode doormaakt, werd al in de eerste helft van het veld gestuurd met twee gele prenten. Tot overmaat van ramp liep hij deze week ook nog een scheenblessure op.

PSV is net als Metalist al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Het elftal van Rutten verdedigt een voorsprong van drie punten op de Oekraïners en heeft aan een punt genoeg om zich tot groepswinnaar te kronen. Het uitduel werd eind september met 2-0 gewonnen.