"AZ is een zeer aanvallend team"

Viktor Goncharenko hecht niet al teveel waarde aan het laatste groepsduel in de Europa League. Zijn BATE Borisov treft woensdag AZ.

Goncharenko komt met BATE niet alleen naar West-Europa voor de wedstrijden in de Europa League. "We benutten deze trips om nieuwe spelers te testen voor volgend seizoen. Tegen AZ zullen we bijvoorbeeld met enkele reserves aantreden. De verschillen tussen ons basiselftal en de reserves zijn echter niet zo groot", zegt de trainer op de website van AZ.

"Ik heb AZ leren kennen als een zeer aanvallend team. In onze thuiswedstrijd vond ik ze helemaal niet slecht spelen. We hebben alle wedstrijden van AZ dit seizoen bekeken. Ik kan niet zeggen dat het makkelijk gaat worden. Wel kan het zijn dat de onderbreking van de competitie ons parten speelt. Het kan gevolgen voor de motivatie met zich meebrengen. Aan de andere kant heeft BATE dat probleem elk jaar. De tijd zal uitwijzen hoe we er mee omgaan."

Goncharenko wil ooit nog eens aan de slag in Europa. "Dat sluit ik niet uit", aldus de oefenmeester. "Mijn ambities reiken verder dan dit. Ik zou heel graag in West-Europa aan de slag gaan. Waar? Nou, in ieder geval niet in Rome. Daar heb ik Claudio Ranieri gesproken. Hij vertelde me dat de druk op een trainer nergens zo hoog is als daar. Daar word je als trainer heel negatief benaderd. Maar andere West-Europese landen trekken me zeker."