Cruijff: "Vertrek Jol geen oplossing"

Johan Cruijff is van mening dat het vertrek van Martin Jol als hoofdtrainer bij Ajax de problemen bij de Amsterdamse club nog niet oplost. Volgens de oud-voetballer liggen de problemen bij zijn club veel dieper.

"Ik hoop niet, dat deze actie ingegeven is om tijd te winnen," zei Cruijff. "Als je de ene kapitein op het schip vervangt door een ander, los je het probleem niet op. Het probleem is nu eenmaal veel breder. Frank de Boer moet nu ook een breed gedragen steun krijgen vanuit de club. Ajax is een voetbalclub, daar moeten mensen met voetbalverstand de grote lijn gaan bewaken."

Ajax-voorzitter Uri Coronel heeft gisteravond nog met Cruijff over de situatie gesproken. De legendarische nummer veertien sprak lange tijd niet met het bestuur van de Amsterdamse club, maar gisteren zou een constructief gesprek hebben plaatsgevonden. Cruijff was de afgelopen periode zich al openlijk aan het bemoeien met Ajax, omdat hij oud-voetballers benaderde om zich kandidaat te stellen voor de ledenraad waarvan op 14 december acht zetels opnieuw verkozen worden.

Dit seizoen staat Ajax vierde in de Eredivisie op vijf punten van de koplopers PSV en FC Twente. Een vervolg in de Champions League zit er niet meer in, maar een goed resultaat morgenavond tegen AC Milan kan ervoor zorgen dat de club alsnog Europees overwintert.