Voice of Holland-favoriet scoort nummer 1-hit

Ben Saunders heeft zijn eerste nummer 1-hit te pakken. De publiekslieveling uit The Voice of Holland voert de Single Top 100 deze week aan met zijn vertolking van If You Don't Know Me by Now. Saunders bracht het nummer vorige week vrijdag ten gehore in de liveshow.

Saunders komt op nummer 1 binnen en verstoot Lange Frans & Thé Lau van de koppositie. "Holy fuck, ik sta nummer 1", reageert Ben via Twitter. "One of the happiest moments of my life."

De 27-jarige zanger, met zijn vele tatoeages een opvallende verschijning, staat deze week zelfs twee keer in de hitlijst. I'm in Love with a Girl van Gavin DeGraw, wat Ben voor de eerste liveshow in een nieuw jasje stak, staat op de negentiende plek.

Ook de andere Voice of Holland-kandidaten rukken op in de hitlijsten. Esther Nijhove, Lenny Keylard, Jennifer Ewbank, Joan Franka, Johnny Rosenberg en Kim de Boer zijn allen in de top 100 te vinden. De nummers die tijdens de liveshows ten gehore worden gebracht, zijn enkel te downloaden.

Niet alleen de kandidaten plukken de vruchten van The Voice of Holland, ook de optredende artiesten profiteren. Zo stijgt The Flood, de eerste single van het herenigde Take That, maar liefst 32 plaatsen naar de derde positie. De Britten brachten het nummer vorige week vrijdag ten gehore tijdens de talentenjacht.

The Flood is de eerste single van het album Progress, waarvoor Take That tijdens de uitzending van The Voice of Holland een gouden plaat kreeg. Het album staat deze week op de vierde plek van de Album Top 100. Alleen de schijfjes van Nick & Simon, Caro Emerald en Marco Borsato gingen vaker over de toonbank. Borsato's Dromen Durven Delen staat net als vorige week op nummer 1.


Ben Saunders (Foto: Novum)