Tientallen ongelukken in Gelderland door sneeuw

Door de sneeuwval hebben maandag veel aanrijdingen plaatsgevonden. Zo vonden in de regio Noord- en Oost-Gelderland tientallen ongelukken plaats, meldt de politie. Vier mensen moesten naar een ziekenhuis.

In Braamt botsten op de N316 twee auto's frontaal op elkaar, nadat een auto in de slip was geraakt en op de andere weghelft terecht was gekomen. In de auto die in de slip raakte zaten een man en een vrouw, die lichtgewond met een ambulance naar een ziekenhuis zijn gebracht. De bestuurder van de tegemoetkomende auto bleef ongedeerd.

In Vaassen gleed een bestuurster met haar auto vanaf de Kortebroekweg een sloot in. De vrouw raakte ook lichtgewond en moest eveneens naar een ziekenhuis voor nader onderzoek. In Zelhem botsten rond 17.15 uur twee auto's op de Keijenborgseweg op elkaar. Ook in dit geval was een van de auto's in een slip geraakt en frontaal op de tegemoetkomende auto gebotst. De bestuurster van de wagen die in de slip raakte bleef ongedeerd, de bestuurder van de andere auto is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht.