Hoge Camorra-baas ingerekend in Italië

De Italiaanse politie heeft woensdag in Casal di Principe, in het zuiden van Italië, een van de hoogste bazen van misdaadsyndicaat Camorra ingerekend. De man, de 46-jarige Antonio Iovine, is eerder al bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor moord en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij was al veertien jaar voortvluchtig.

De stad waar Iovine werd opgepakt is de thuisbasis van de Casalesi, een familie die bekendstaat als een van de meest meedogenloze en machtigste clans van de Camorra. Iovine wordt beschouwd als het financiële meesterbrein van de clan.

Onderzoekers beweren dat de Casalesi-clan een lucratieve handel heeft opgezet in het vervoeren en dumpen van giftig afval. Tevens hield de familie zich bezig met afpersing, drugs- en wapensmokkel en mensensmokkel. Bovendien zou de clan een behoorlijke vinger in de pap hebben bij een aantal cementfabrieken en een grote groente- en fruitveiling.

Een onderzoek naar de Casalesi-clan heeft de afgelopen jaren geleid tot de arrestatie van een aantal andere leiders. Eén leider is echter nog steeds voortvluchtig: Michele Zagaria. Hij zou net als Iovine een luitenant zijn van Camorra-baas Francesco Schiavone, die inmiddels achter de tralies zit.


Italiaanse politie arresteert Camorra-baas (Foto: Novum)