Schaatsster Hughes wil als wielrenster naar Spelen in 2012

De Canadese schaatsster Clara Hughes wil als wielrenster naar de Olympische Spelen van Londen in 2012. Dat zegt de 38-jarige in de Canadese krant The Star.

Hughes was tot 2003 ook wielrenster. Op de Spelen van 1996 in Atlanta won ze zowel op de weg als in de tijdrit brons. Een jaar eerder had ze al zilver gepakt in de tijdrit op het WK. Als schaatsster won ze twee keer brons, een keer zilver en een keer goud op de Spelen.

Na haar bronzen plak op de 3.000 meter bij de Winterspelen in Vancouver kondigde Hughes haar afscheid van de schaatssport aan. Haar overstap naar het wielrennen ziet ze niet als een comeback. "Ik ga gewoon door op mijn eigen pad. Ik ben nog niet klaar. Het is heel spannend omdat ik het nu beter kan proberen te doen, met twintig jaar ervaring."

Klaar voor haar tweede wielerleven is ze nog niet helemaal. "Ik ben nog lang niet op mijn top. Ik wil uitzoeken of er wel zoiets als mijn limiet is." Gevraagd of ze niet te oud is, verwijst Hughes naar Jeannie Longo. "Zij werd vijfde tijdens het laatste WK als 51-jarige. Ik geloof niet dat ik meer hoef te zeggen."