Webber: "Spanningen hebben team geholpen"

Volgens Mark Webber hebben de spanningen binnen Red Bull Racing tussen hem en Sebastian Vettel het team juist geholpen. Een groot deel van het seizoen was er een rivaliteit tussen Webber en Vettel, maar omdat teamorders uitbleven mochten beiden het op de baan uitvechten, een gevecht dat Vettel uiteindelijk won.

"Als er zulke belangrijke zaken op het spel staan, is het logisch dat er het op het scherp van de snede gespeeld gaat worden," zei Webber die in het kampioenschap achter Vettel en Fernando Alonso uiteindelijk als derde eindigde. "We hebben zeker punten verloren toen de strijd te hevig werd, maar vergeet niet dat ons team ontzettend hard heeft gewerkt. Sebastian en ik hebben flink wat respect voor elkaar en het is heel belangrijk dat je uiteindelijk elkaar de hand kan schudden, na de gevechten die iedereen heeft gezien."

"Natuurlijk verdient Sebastian de titel. Het kon vier kanten op gaan en het viel naar zijn kant omdat hij het verdiende. Volgend jaar beginnen we opnieuw. Het is logisch dat ik dan weer iedereen wil verslaan. En natuurlijk is er de bonus van het verslaan van iemand met hetzelfde materiaal. Dat is lonend in elke technische sport. Sebastian is volgend jaar de regerend kampioen, maar ik kijk er naar uit om het gevecht opnieuw aan te gaan. In Bahrein is er weer op de reset-knop gedrukt."