Uitslagen Jupiler League speelronde 13

De afgelopen dagen werd de dertiende speelronde in de Jupiler League afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en de vernieuwde stand.

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond een moeizame uit-overwinning op Helmond Sport geboekt. Höcher zette de thuisploeg in de tiende minuut op voorsprong, en pas in de 75e minuut kwam RKC Waalwijk langszij via De Groot. In de 91e minuut pikte RKC alsnog de overwinning, nadat Schet de 1-2 wist te maken.

sc Cambuur heeft de topper tegen Sparta Rotterdam gewonnen. Topscorer van de Jupiler League, Voskamp, zette Sparta in de 31e minuut op voorsprong. Lang kon het daar niet van genieten aangezien Cambuur in de 35e minuut via een penalty al de 1-1 maakte. In de tweede helft zorgde Kaprálik en Van der Heide voor de 2-1 en 3-1. Voor Sparta was het alweer de vierde nederlaag in dertien duels, ook speelde de club al vier keer gelijk. Met 12 punten achterstand op koploper Zwolle staan de Rotterdammers om de negende plaats. Cambuur staat zesde.

Go Ahead Eagles heeft vanavond op het nippertje een puntje weten weg te halen bij FC Emmen. Emmen kwam in de 26e minuut op voorsprong via Denissen, en zag even later dat Go Ahead met tien man verder moest nadat Janota de rode kaart kreeg. Het veldoverwicht werd echter niet benut, in de 86e minuut wist Heerkens namens de bezoekers de stand gelijk te krijgen: 1-1.