Uitslagen Eredivisie speelronde 14

Dit weekend werd in de Eredivisie de veertiende speelronde afgewerkt. FC Twente en Ajax verloren en zag door de thuiswinst van PSV tegen Excelsior hun achterstand oplopen. Roda JC - FC Utrecht werd afgelast, terwijl de wedstrijd tussen Willem II en De Graafschap in de tweede helft werd gestaakt door de vele regen op het veld.

NAC Breda wist landskampioen FC Twente op zaterdagavond de eerste nederlaag toe te bregen. De ploeg uit Enschede scoorde na een sterke beginfase via Ruiz en nam daarna wat gas terug. Dit moest de ploeg in de slotfase bekopen toen eerst de gelijkmaker werd gemaakt door Ali Boussabon en dat daarna Amoah de 2-1 op een presenteerblaadje kreeg door een te korte terugspeelbal van Leugers.

Ajax heeft in Alkmaar een nieuwe klap gekregen op weg naar de eerste titel in zeven jaar. De Alkmaarders wist Ajax te verslaan met 2-0. AZ kreeg veel meer kansen dan de Amsterdammers, maar gingen onzorgvuldig om met de vele kansen. In de slotfase wist de ploeg toch nog tweemaal te scoren. Wernbloom en Sigthórson kopten raak na voorzetten van Klavan en Schaars. Ajax zal volgende week in de ArenA moeten winnen van PSV om de achterstand in de strijd om het landskampioenschap niet te groot te laten worden.

Feyenoord blijft het lastig hebben in de Eredivisie. De Rotterdammers speelden welliswaar gelijk tegen Heerenveen met 2-2, maar daarover mochten ze niet klagen. Castaignos zette de thuisploeg op voorsprong, maar na rust brachten Väyrrynen en Elm de Friesen op voorsprong, nadat eerder al wat kansen werden gemist. Een mooie goal van Cabral zorgde toch nog voor een punt voor Feyenoord, dat nu veertiende staat.

De Wedstrijd van de Week tussen Roda JC Kerkrade en FC Utrecht werd afgelast vanwege de weersomstandigheden.