Wenger wil praten met Van Persie en Van Marwijk

Arsène Wenger was niet gelukkig met de beslissing van Bert van Marwijk om Robin van Persie te selecteren voor de oefeninterland van Oranje.

Wenger zag Van Persie onlangs weer terugkeren na twee maanden blessureleed. De trainer van Arsenal bracht de Oranje-international vorige week tegen Newcastle United weer binnen de lijnen. De terugkeer van Van Persie was voor Oranje-bondscoach Van Marwijk reden om de spits weer bij Oranje te halen. De verliezend finalist van het WK oefent woensdag tegen Turkije.

Van Persie is volledig fit verklaard, maar Wenger hoopt dat Van Marwijk rustig aan doet met de aanvaller van Arsenal. "Ik wil met Robin en de Nederlandse bondscoach binnenkort om de tafel zitten om de situatie te bespreken", zegt de Fransman op de clubsite van Arsenal. "Tien tot twaalf dagen geleden was een terugkeer in Oranje nog ondenkbaar."

Wenger lijkt niet onwelwillend te staan tegenover speelminuten in Oranje. "Robin is nog niet waar hij moet zijn, maar als hij een helft kan spelen is dat misschien wel goed voor hem. We moeten echter eerst afwachten hoe hij komend weekeinde de wedstrijd doorstaat. Daarna nemen we een beslissing", aldus Wenger, die met Arsenal zondag op bezoek gaat bij Everton.