Sneijder verlengt bij Inter tot 2015

Wesley Sneijder heeft donderdag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij Inter Milan gezet. De 26-jarige middenvelder heeft zijn contract met drie jaar verlengd en staat nu tot de zomer van 2015 op de loonlijst van Inter. Naar verluidt incasseert hij jaarlijks netto 7,5 miljoen euro.

De Kleine Generaal is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Na afgelopen seizoen smaakt het bij Inter naar meer. We hebben een fantastische groep spelers en staf, waar we nog veel mee kunnen bereiken."

Sneijder maakte vorig jaar met Inter het beste seizoen uit zijn loopbaan door. Hij won het landskampioenschap, de Italiaanse beker en de Champions League. Bovendien bereikte Sneijder met Oranje de WK-finale waarin Spanje net te sterk bleek. Door zijn uitmuntende prestaties is Sneijder de belangrijkste kandidaat om in januari tot Fifa-wereldvoetballer van het jaar verkozen te worden.

De 72-voudig international werd in de zomer van 2009 door José Mourinho naar Inter gehaald. Daarvoor kwam Sneijder uit voor Real Madrid en Ajax.