Hushovd blijft Garmin trouw

Kersvers wereldkampioen Thor Hushovd rijdt volgend seizoen gewoon voor Garmin. De Belgische formatie QuickStep zit achter de Noor aan, maar die heeft geen interesse. "Ik heb al een team voor volgend jaar, ik heb een contract bij Garmin", liet Hushovd aan wielersite Velonation weten.

Manager van Quickstep Patrick Lefevre had eerder nog zijn belangstelling voor Hushovd uitgesproken in Het Nieuwsblad. "Ik ben fel in Thor geïnteresseerd. Hij is het toonbeeld van regelmaat en het prototype van de oerrenner." Een overgang leek mogelijk omdat de 32-jarige renner een clausule zou hebben dat hij onder zijn contract uit mag bij het veroveren van de regenboogtrui.

Een clausule wordt overigens ontkend door Garmin-manager Jonathan Vaughters. "Zijn contract is op 1 oktober ingediend bij de UCI zonder een dergelijke clausule", aldus Vaughters op twitter. Hushovd reed het afgelopen seizoen voor Cervélo, maar die formatie keert volgend jaar niet terug met een eigen team. De constructeur van racefietsen wordt co-sponsor van het Amerikaanse Garmin.


(Foto: Novum)