Kesler kan Bayern niet serieus nemen

Henk Kesler, voormalig directeur voetbal van de KNVB, heeft in zijn slotspeech op zijn feestelijke afscheid nog even uitgehaald naar Bayern München.

Kesler had het in zijn speech over de uitverkiezing van het eigen Sportmedisch KNVB-centrum in Zeist tot het eerste FIFA Medical Centre of Excellence. "We hebben een kopie van de award meteen naar München gestuurd", zei Kesler.

De oud-directeur keek nog even terug op het bezoek aan de club uit München. "We zaten in de kliniek van clubarts Müller-Wohlfahrt. Hij sprak moeizaam Engels. Hij bleef maar roepen dat een spierblessure alleen met rust kan genezen. Dat staat ook in dit beroemde boek, zei hij er steeds bij. Wie heeft dat boek dan geschreven, vroeg ik hem uiteindelijk. Ik natuurlijk, antwoordde hij. Bert van Oostveen en ik hadden daarna moeite om serieus te blijven. We dachten dat we in een aflevering van 'Allo Allo' terecht waren gekomen."

Sinds de blessure van Arjen Robben is de relatie tussen de KNVB en Bayern München er niet beter op geworden. Nu ook Mark van Bommel geblesseerd terugkeerde van interlands met Oranje, is Bayern razend op de KNVB.