Massa dankt Ferrari voor steun

Ferrari-coureur Felipe Massa is het team dankbaar voor de steun die hij ontvangt. De Braziliaan maakt een moeilijk Formule 1-seizoen door bij de Italiaanse renstal en ondanks de geruchten over zijn naderend vertrek lijkt hij toch bij Ferrari te mogen blijven.

"Hoewel ik nu door een moeilijke tijd ga met een gebrek aan resultaten in de laatste races weet ik dat ik op de steun van het team, dat me altijd 100% steunt, kan blijven rekenen. Ik was erg blij wat onze president Luca di Montezemolo na de Japanse Grand Prix zei. Hij gelooft in mij en dat is wat ik waardeer. Hij kent de sport goed en hij weet dat je door een moeilijke tijd kunt gaan," zei Massa.

De Braziliaan benadrukt dat hij er in de rest van het seizoen alles voor het team zal geven. "Ik wil het zo goed mogelijk doen voor mijzelf en voor het team, iets wat ik al doe sinds ik de Formule 1 binnen kwam. Je moet positief blijven, omdat het team in een zwaar gevecht om twee titels zit, al is het behalen van het constructeurskampioenschap nu wel erg lastig geworden is. Iedereen moet 110% geven om te slagen en dat ben ik in de rest van het seizoen zeker van plan."

Massa ging ook nog even in op zijn uitvalbeurt in Japan. De Braziliaan benadrukte dat hij in het tweede deel van de kwalificatie in verkeer terecht kwam en hierdoor Q3 miste. Hierdoor moest hij vanaf plaats twaalf starten en hierdoor was het risico op een uitvalbeurt veel groter.