Prinselijk paar aangekomen op Curaçao

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn aangekomen op Curaçao. Het prinselijk paar woont zaterdagavond op het Brionplein in Willemstad de openbare ceremonie ter opheffing van de Nederlandse Antillen bij.

Per 10 oktober 2010 gaan Curaçao en Sint Maarten verder als zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden Nederlandse gemeenten.

Voorafgaand aan de ceremonie wordt de laatste vergadering van de Staten van de Nederlandse Antillen gehouden. Ook hierbij zijn de prins en prinses aanwezig. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de vlag van de Nederlandse Antillen gestreken.

Willem-Alexander en Máxima bezoeken zaterdag ook twee projecten van het Oranje Fonds die een Appeltje van Oranje hebben gewonnen. Het gaat hierbij om de Aminta Sprockel Challenger Little League, een speciale honk- en softbal divisie voor kinderen met een handicap, en Fundashon Pro Alfa, waar jongeren en volwassenen een tweede kans krijgen een beroep te leren of hun taalvaardigheid te versterken. Verder opent het paar in het Curaçaosch Museum een tentoonstelling over de geschiedenis van de Curaçaosche kunst vanaf 1900.