Square Enix presenteert nieuwe game engine

Square Enix heeft een tijdje terug het oog van Cloud laten zien. Nee, niet voor de gehoopte Final Fantasy 7 remake, maar bij de aankondiging van een nieuwe game engine, het technische hart van een spel. De naam van het technologisch stukje software: Luminous. Nu is er wat meer duidelijkheid gekomen over deze engine, bij de presentatie op de CESA Developers Conference in Yokohama.

De aankondiging kwam na een discussie over de huidige software die gebruikt wordt in spellen van Eidos games zoals Kane and Lynch en het nog uit te komen Deus Ex 3. Volgens Square Enix is het tijd om een engine te hebben die vooruitloopt. Het zal de oude technologieën van Eidos, die eerder die sessie besproken zijn, wederom ondersteunen. De verbeterpunten zijn nogal technisch, maar ga er maar van uit dat de processorkracht van huidige en toekomstige machines optimaal gebruikt zullen worden. Het bedrijf is zich er wel van bewust dat online gaming een toekomst heeft, de game engine heeft dan ook betere ondersteuning voor het online mogelijkheden.

Op de vraag wanneer we deze nieuwste telg in actie zullen zien is Square Enix duidelijk: het zal niet heel lang duren, over twee jaar komt er in ieder geval bericht. Dat noemen ze niet lang. Grote vraag is: waarom gebruikt men Cloud als model. Gewoon om ons te teasen? Of krijgen we over twee jaar eindelijk die langverwachte remake te zien?

Tease me!