'Vitesse gaat plukken van tribune Chelsea'

Merab Jordania wil binnen drie jaar landskampioen worden met Vitesse. In zijn eerste jaar als eigenaar van de club wil hij direct enkele versterkingen binnenhalen. Volgens Voetbal International komen er enkele spelers van Chelsea op huurbasis naar Arnhem.

Maandag werd Jordania gepresenteerd en hij beloofde direct enkele spelers te halen. Door zijn band met Roman Abramovich kan Jordania spelers bij Chelsea weghalen. Nog voor het weekend wil Vitesse enkele namen bekendmaken.

Vitesse kan gaan profiteren van een reglementswijziging in de Premier League. Vanaf heden is het namelijk niet toegestaan om te werken met een selectie van meer dan 25 man die ouder zijn dan 21 jaar. Daarvan moeten er minimaal acht 36 maanden doorgebracht hebben bij een club uit Engeland of Wales. Hierdoor zijn er bij Chelsea een aantal spelers die op de tribune zullen belanden. Vitesse wil van deze situatie gebruik gaan maken.

Er worden niet alleen versterkingen gehaald voor het eerste elftal. Ook het beloftenteam wordt versterkt. De talentvolle spelers Giorgy Chanturia en Valeria Kazaishvili zullen waarschijnlijk naar Arnhem komen. Ze zijn allebei zeventien jaar en moeten hierdoor een jaar wachten op een werkvergunning. Een contract zit er dus nog niet in voor het tweetal.