Vitesse in Georgische handen

Omroep Gelderland weet te melden dat Vitesse zal worden overgenomen door een Georgische investeerder. Merab Zjordania, de investeerder waarom het gaat, is voormalig voorzitter van de Georgische voetbalbond. Hij is van plan om in de omgeving van Arnhem te gaan wonen.

Over het overnamebedrag is momenteel nog niets bekend, wel dat het gaat om een overname van het volledige aandelenpakket. Om 13.00 uur zal er een persconferentie plaatsvinden waar meer duidelijkheid zal moeten komen over het overnamebedrag en wat er met het GelreDome gaat gebeuren.

De KNVB wil vooralsnog niet reageren en wacht met spanning de persconferentie af.

Update 13.38 uur

Vitesse komt definitief in handen van de Georgiër Merab Zjordania, zo blijkt uit de zojuist gehouden persconferentie. "We gaan met Vitesse nu voor de landstitel en de Champions League," zei Vitesse-voorzitter Maasbert Schouten die door het nieuws terug zal treden als voorzitter van de Arnhemmers. "De rode lichten staan vanaf nu op groen in Arnhem. 16 augustus is voortaan een feestdag in onze stad."

Theo Bos zal aanblijven als technisch directeur. Hij krijgt van Zjordania de mogelijkheid om flink te investeren in de spelersgroep. "Het bedrag dat ik ga investeren? Wat nodig is om Vitesse naar de top te brengen," zei de nieuwe baas van Vitesse. Over het overnamebedrag zijn geen mededelingen gedaan.