Van Gaal ziet baan bij UEFA of FIFA wel zitten

Louis van Gaal ziet in de toekomst een baan bij de wereldvoetbalbond FIFA of de Europese voetbalbond UEFA wel zitten. Momenteel is de Nederlander trainer bij Bayern München dat hem graag langer wil behouden.

"In die instanties kan ik invloed uitoefenen op de spelregels. Maar ik weet niet of ze me daar willen hebben met mijn grote waffel," zei Van Gaal in Bild. Hij deed de afgelopen jaren enkele voorstellen om de spelregels aan te passen, maar de voorstellen van de ingooi vervangen door de intrap en het afschaffen van de strafschoppenserie haalden het niet.

De Nederlander heeft nog een contract tot medio 2011 in München, maar hij weet nog niet wanneer hij dat gaat verlengen. "Ik wil me niet vastpinnen op een deadline. Als ik blijf, dan is dat tot 2012. Mijn wens is om daarna een nationaal team te coachen. Maar misschien verander ik van gedachten, net als Arsène Wenger, die nog vier jaar bij Arsenal blijft."

Morgen opent Bayern het nieuwe seizoen in de Bundesliga met een wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Van Gaal denkt dat zijn ploeg er aan de vooravond van het nieuwe seizoen goed voor staat. "Met uitzondering van de rechtsback is elke positie dubbel bezet. Heeft Uli Hoeness (de voorzitter, red.) gezegd dat we nog actie ondernemen op de transfermarkt? Ik denk eerder dat er spelers vertrekken dan dat er iemand bij komt."