Dubbelslag Lorenzetto in Ronde van Polen

Mirko Lorenzetto heeft de vierde rit in de Ronde van Polen gewonnen. De Italiaan van Lampre kwam als eerste door een haakse bocht op iets meer dan vijftig meter van de finish in Cieszyn. Zijn ploeggenoot Grega Bole werd tweede voor Alessandro Ballan (BMC). Omdat Allan Davis in een groepje op achterstand binnenkwam, neemt Lorenzetto de leiderstrui over.

Schlemiel van de dag werd Vacansoleil-renner Marco Marcato. De Italiaan sprong weg nadat ploeggenoot Johnny Hoogerland, die samen met Cameron Meyer (Garmin-Transitions) bij een eerdere aanval betrokken was, drie rondjes voor het einde werd teruggegrepen.

Marcato had na twee plaatselijke omlopen van bijna zeven kilometer een halve minuut voorsprong op het peloton, trok zijn shirtje recht en stak zijn handen de lucht in. De Italiaan was echter een ronde te vroeg en was, toen hij weer doorreed, zo ontgoocheld dat hij vrijwel direct werd ingelopen.

In de laatste ronde brak het peloton terwijl de sprintersploegen zich voorbereidden. De Lampre-ploeg was met vier man van voren vertegenwoordigd, terwijl klassementsleider Allan Davis en veel van de beste sprinters in het tweede groepje zaten. Lorenzetto hield het tempo hoog en kwam daardoor als eerste over de streep.