El Hamdaoui alsnog naar Ajax

Komt hij nu wel of komt hij nu niet? Dat was de afgelopen week de grote vraag. Mounir El Hamdaoui  gaat alsnog naar Ajax. De 26-jarige aanvaller tekent een contract voor vier jaar en zat vanmorgen al in zijn nieuwe trainingspak in de kleedkamer van de Amsterdammers.

Vorige week bereikten AZ en Ajax al snel overeenstemming over de transfersom. Een gesprek tussen El Hamdaoui, trainer Martin Jol en algemeen directeur Rik van der Boog liep vervolgens echter op niets uit. Zondagnacht meldde de spits telefonisch aan Jol dat hij toch met de voorwaarden instemde.

Nadat hij de dag erna medisch werd gekeurd en een rondleiding kreeg op De Toekomst was het alleen nog wachten op de ondertekening van het contract. El Hamdaoui kwam echter met nieuwe eisen. De zaakwaarnemer van de speler zei vervolgens dat het allemaal goed zou komen, maar twee uur later kreeg Jol een belletje dat de overgang niet door zou gaan.

Uiteindelijk is het dus toch nog in orde gekomen. Het is nog onduidelijk wanneer El Hamdaoui officieel wordt gepresenteerd.