Waarom Apple een console moet maken

De vraag is vaker gesteld en de discussie vaker gevoerd: Waarom maakt Apple geen console? Jeremy Allaire van software platform Brightcove heeft een lijstje samengesteld waarom hij vindt dat Apple dit zeker zou moeten proberen.

Volgens Allaire zal Apple een serieuze concurrent voor Sony, Nintendo en Microsoft kunnen zijn. Door de iPhone en iPad zou Apple een goede springplank hebben om een console op te starten. Volgens Allaire heeft Apple door de iPhone en iPad het grootst groeiende gameplatform in handen met meer developers die eraan werken dan de 'grote drie'. Deze developers zullen ook apps ontwikkelen voor de iPad waarbij ze al met een hogere resolutie werken. De stap naar een TV is dan zo gemaakt.

Apple is op dit moment al bezig met het opzetten van een social gaming service genaamd 'Game Center' die makkelijk voor een home console gebruikt zou kunnen worden. Ook zou de home console volledig gebruik kunnen maken van iTunes en Apple TV.

Volgens Alliare zou een console een goede volgende stap zijn voor Apple. Wat denken jullie? Zal Apple zich in de toekomst gaan richten op een Home Console?