[WK zeilen] Nederlandse dames pakken leiding

Het Nederlandse zeilduo Lisa Westerhof/Lobke Berkhout  heeft bij het wereldkampioenschap zeilen in Scheveningen de leiding gepakt in de 470-klasse. Het Nederlandse duo won vandaag alle drie de wedstrijden en steeg daardoor naar de eerste plaats.

"Wat kunnen we erover zeggen? Super Friday", aldus de zeilsters die echter niet te vroeg willen juichen. "We kijken race voor race en dag voor dag. Wij gaan in ieder geval niet lopen rekenen." Het duo Margriet Fokkema/Marieke Jongens kende een teleurstellende dag. Een 24e plaats was vandaag het beste resultaat en het duo zakte uit de top tien naar de zeventiende plaats.

Bij de mannen stegen de broers Sven en Kalle Coster naar de derde plaats in het klassement. Ze wonnen vandaag de tweede race en eindigden in de andere twee wedstrijden tweede en vijfde. Met nog drie races en de medaillerace te gaan, hebben de broers nu een achterstand van zeven punten op het Australische duo Mathew Belcher/Malcolm Page en nog maar één op het Britse koppel Luke Patience/Stuart Bithell.