Ook Magath hekelt interland Duitsland in augustus

In navolging van Louis van Gaal vindt ook Felix Magath het onzin dat Duitsland op 11 augustus een oefenwedstrijd tegen Denemarken gaat spelen. Van Gaal riep zijn spelers op om het duel te boycotten en Magath kan die reactie wel begrijpen.

"De verhouding tussen het geven en nemen tussen de bonden en de clubs klopt al lang niet meer", zei de trainer van Schalke 04 in de Duitse pers. "Ik geloof niet dat er een clubtrainer is voor wie dit geen grote irritatiefactor is."

Magath denkt echter dat de clubs weinig kunnen doen. "Wij trainers hebben al jaren onze bezwaren, desondanks is er nog niets gebeurd. Ik zie geen oplossing voor deze praktijken." Van Gaal ergerde zich al aan het feit dat zijn Duitse internationals het grootste deel van de voorbereiding misten. Nu moeten ze dus ook nog een interland spelen als de Bundesliga nog moet beginnen.

Het lijkt erop dat de oefenwedstrijd tegen de Denen gewoon op de planning blijft staan. "De interland zo vroeg in het seizoen is voor niemand ideaal. Maar deze datum staat op de internationale kalender die we allen hebben geaccepteerd", aldus bondssecretaris Wolfgang Niersbach.