Revolutionaire Blanc: "Een selectie zonder WK-gangers"

Laurent Blanc, de nieuwe bondscoach van Frankrijk, zag dat les Blues onder leiding van Raymond Domenech een desastreus WK speelden. Blanc gaat direct rigoureus aan de slag met de nationale ploeg en zou zelfs een selectie willen samenstellen zonder spelers die mee zijn geweest naar Zuid-Afrika.

De FFF (Franse voetbalbond) stuurde spits Nicolas Anelka voortijdig naar huis, nadat de Chelsea-spits problemen kreeg met Domenech. Anelka beledigde de bondscoach en mocht niet langer bij de selectie blijven. De verbanning van Anelka escaleerde en de achtergebleven internationals staakten.

France Football beweert dat Blanc serieus overweegt om alle spelers die zich schuldig hebben gemaakt aan de problemen te passeren voor de eerstvolgende wedstrijd van Frankrijk. Op 11 augustus maakt Blanc zijn debuut als bondscoach. In Oslo spelen de Fransen een oefenwedstrijd tegen Noorwegen.

Eerder liet Blanc zich ook al negatief uit over de enorme wanprestatie in Zuid-Afrika. Mocht hij alle 23 WK-deelnemers daadwerkelijk niet opnemen in de selectie tegen Noorwegen dan zou Blanc zijn bijnaam, Le Président, eer aandoen.