Maradona komt huis niet uit na uitschakeling

Diego Maradona heeft zichzelf ingesloten als een kluizenaar nadat hij thuis is gekomen na de verloren kwartfinale tegen Duitsland. Men vreest dat de Argentijnse bondscoach zich opnieuw vergrijpt aan de drugs.

De geruchten dat de Zuid-Amerikaanse grootheid opnieuw is vervallen in drugsgebruik worden door zijn persoonlijke lijfarts ontkend. Hij zou het echter wel zwaar hebben.

"Diego voelt zich niet goed, omdat hij de nederlaag tegen Duitsland nog moet verteren", aldus zijn persoonlijke arts Alfredo Cache tegen Sporza. "Hij denkt veel na en is geïrriteerd, omdat winst hem ontglipte."

Cache ontkent echter dat de bondscoach opnieuw aan de drugs zit. "Diego is melancholisch, maar dat is begrijpelijk. Toch wil ik benadrukken dat hij niet hervallen is in zijn verslaving. Hij zit in de put, maar is niet aan de drugs. Hij is clean. In deze omstandigheden had het erger gekund."

Argentinië werd in de kwartfinale door Duitsland uitgeschakeld. De ploeg van bondscoach Joachim Löw was uiteindelijk met 4-0 te sterk voor de Zuid-Amerikanen.