Heldenontvangst voor Spanje

De Spaanse nationale voetbalploeg heeft bij hun terugkeer een heldenontvangst gekregen. In de straten van Madrid waren honderdduizenden mensen om de ploeg toe te juichen. Ook de Spaanse koning Juan-Carlos bedankte de spelers voor de historische prestatie.

"Bedankt kampioenen, namens het land en alle Spanjaarden", aldus de vorst die vanwege gezondheidsredenen niet zelf bij de finale aanwezig kon zijn. "Dit is een verdiende triomf voor een uitzonderlijke ploeg die de harten van het volk heeft veroverd. Jullie hebben alle Spanjaarden bij elkaar gebracht. Onze droom is waargemaakt en de naam van Spanje is verspreid over de wereld."

Ook premier Zapatero was vol lof. "Deze beker is van alle Spanjaarden. We hebben het aan jullie te danken dat Spanje nu schittert in de hele wereld." Hij gaf toe dat ook bij hem spanning bijna teveel werd. "Ik heb het nog nooit zo zwaar gehad," aldus de premier.

Na deze ontvangsten werd de selectie in een open bus door de straten van Madrid gereden, waar ze door een feestende menigte werden toegejuicht.