Van Persie: "Iniesta had niet meer op het veld mogen staan"

Kort na afloop van de verloren WK-finale richtte de woede en teleurstelling van het Nederlands elftal zich vooral op scheidsrechter Howard Webb. Ook Robin van Persie, die Webb regelmatig tegenkomt in de Premier League, had zijn vraagtekens bij het optreden van de Engelsman.

"Waar was hij in hemelsnaam mee bezig?" jammerde de aanvaller van Arsenal in De Telegraaf. "Eerst zag hij een hoekschop over het hoofd en bij het doelpunt zag hij niet dat Iniesta buitenspel stond. Die had trouwens al rood moeten hebben voor natrappen op Van Bommel."

Van Persie heeft een teleurstellend WK achter de rug en ook in de finale kon hij het verschil niet maken. De spits scoorde alleen in de groepswedstrijd tegen Kameroen. Bij Arsenal grijpt hij vaak net naast de prijzen en zondag was dat in Johannesburg met Oranje niet anders.

"Dit doet heel erg pijn", zegt Van Persie. "Na de rode kaart van Heitinga dacht ik nog steeds aan strafschoppen en dat we op die manier wereldkampioen konden worden." Het Nederlands elftal wordt dinsdag ondanks de nederlaag in de finale gehuldigd in Amsterdam.