Voor Cruijff is Spanje favoriet

Voor Johan Cruijff is Spanje de grote favoriet voor het winnen van het WK. In een artikel in de Catalaanse krant El Periódico noemt Cruijff Spanje de beste ploeg van het toernooi, die bovendien het aantrekkelijkste voetbal speelt.

Nederlands beste voetballer ooit stelt echter niet dat hij hoopt dat het Spaanse team gaat winnen. Over zijn voorkeur spreekt hij zich namelijk niet uit. "Ik ben Nederlander, maar ik verdedig het voetbal dat Spanje speelt. Ik wil zeer intens van de finale genieten."

In het stuk gaat Cruijff de discussie aan met Fernando Hierro, de technisch directeur van de Spaanse voetbalbond. Hierro zou van mening zijn dat Spanje een volstrekt eigen stijl heeft, maar volgens de oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona is die conclusie onjuist.

Cruijff verwijst naar de belangrijke rol van de spelers van Barcelona in het Spaanse team. "De stijl van Spanje is de stijl van Barça", aldus Cruijff. "De selectie die Duitsland versloeg, had een middenveld met Xavi, Iniesta, Busquets, en voor een deel, Pedro". Verder wees de voormalige topspeler op de winnende treffer die Carles Puyol, ook een speler van Barcelona. maakte in het duel tegen Duitsland.