Maradona wil weg als coach van Argentinië

De rol van Diego Maradona als bondscoach van Argentinië lijkt uitgespeeld. De bondscoach geeft dinsdag in een interview aan dat hij niets meer kan toevoegen aan het nationale elftal.

Tegenover het Argentijnse Cronica hint Maradona dat zijn periode als bondscoach van de Argentijnen erop zit. "Dit is het, mijn tijd zit erop", somberde Pluisje dinsdag. "Ik heb alles wat ik in me heb gegeven. Dat is niet genoeg gebleken." Maradona lag tijdens de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika hevig onder vuur, maar door het goede spel van Argentinië snoerde hij de critici lang de mond.

Zijn gebrek aan ervaring kwam in de kwartfinale van het WK echter aan het licht, daar hij tactisch werd overklast door zijn Duitse collega Joachim Löw. De keuzeheer maakte met een frisse ploeg gehakt van de Zuid-Amerikanen, die met 4-0 het onderspit dolven. Niettemin pleitten de Argentijnen voor het aanblijven van Maradona.

Toch lijkt het erop dat Maradona zal aftreden. "Ik wil voor nu alleen gaan genieten van het leven met mijn familie", zei Maradona. Maandag keerde de nationale ploeg terug in Argentinië, waar het met groot enthousiasme werd onthaald.